Skrotning av bilen

Skrotning av bilen

Skrotning av bilen kan vara svårt för vissa personer. Det finns olika anledningar till att inte på rätt sätt skrota bilen. Många gånger måste anses vara uttjänt på grund av ålder, reparationskostnader, miljö- aspekter o dyl. Bilen är ju för en del en kär gammal trotjänare. Någon man har starka minnen ihop med och som därför blir omhuldad och körd långt mer än den förnuftsmässigt borde bli.

 

LÄS MER: Hur går man tillväga för att skrota bilen

 

Andra verkar ha totalt motsatt känsla, både för bilen och naturen. Dessa bilmarodörer tycks, utan tanke eller känsla kunna dumpa sina bilar vart som helst. Bara de inte själva blir sedda. Om bilarna, som ofta saknar registreringsskyltar, inte är stulna, så har ägarna troligtvis bedömt det vara billigast att inte skrota bilen i Göteborg på ett korrekt sätt. De olika kategorierna av ägare är av totalt motsatta karaktärer men har ett gemensamt. Båda saknar något som vi idag har blivit mycket uppmärksammade på. Bilens inverkan på vår miljö.

 

LÄS MER: Hjälp med billig bilbärgning till verkstaden i Göteborg

 

LÄS MER: Skrotning av bilar och lätta lastbilar upp 3,5 ton

 

Kategori ett som överutnyttjar sina gamla trotjänare bryr sig nog inte så mycket om mer- kostnaden mot en modern bil. Fast bilproducenterna tar emot skrotbilar gratis. Skrotning av bilen med miljöaspekten (luftföroreningen) ingår inte ännu i en nybilskalkyl. Staten framtida hårda koppling mellan utsläppsnivå och fordonsskatt torde väcka insikterna. Att skrota bilen då blir mera som ett ömt farväl till en gammal vän. Som förtjänar att inte föraktas på vägarna. 

 

LÄS MER För bästa ersättning när man skrotar bilen

 

Marodörer, som dumpar sina uttjänta osanerade bilar i naturen med miljöfarliga vätskor, kommer aldrig till någon insikt över huvud taget. De nuvarande kryptiska reglerna omhändertagandet av annans ägodel på kommunal eller privat mark är direkt motarbetande givna miljökrav. En framtida lag där markägaren, inom en rimlig tid efter dumpning. Borde kunna forsla bort fordonet så att skrotning av bilen blir möjlig. Det är enda medlet som kan råda bot på denna sort av miljöförstörelse.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0