Leta efter gummilister till Lancia från Uddevalla hos bilskrotarna

Att skaffa en nytillverkade gummilister till Lancia-Stratos från Uddevalla hos en märkesverkstad är nog endast intressant om någon annan finansierar. Men har personbilen kvar större delen av sin varaktighet kan det vara klokt att byta ut mot en nytillverkad bildel. Tänk på att fakturan halveras via beställning från Polen eller USA. Det förekommer likaså möjligheter till köp hos Skruvat.se eller AD-bildelar. Och det innefattar även hos Lagabasen, som dessutom handhar försäljningen av begagnade reservdelar från mer än hälften landets skrotföretag. Många förfasar sig över kopior som defekta. Men många av dessa bilkomponenter är producerade i samma fabrik som förser märkesverkstäderna. Så det är väl endast det lägre priset som skänker en påfallande diskrepans.

Även om bilskroten kostnad för gummilister till Lancia från Uddevalla är lågt varierar det mellan diverse skrotar. Alla legitimerade skrotfirmor är underlydande Naturvårdsverkets krav på avgiftsfri bilskrotning med utfärdande av bilskrotsintyg för bortplockning hos Transportstyrelsen. När en kund skall skrota en bil lämnas reg. bevis med eventuell fullmakt, och mottar samtidigt ett mottagningsbevis. Efter sanering demonteras fungerande delar innan bilen går till miljöriktig återvinning. Var bildel registreras efter bilens årsmodell, körda km och prisuppgift inför lagerhållning. Av den orsaken att flera skrotfirmor är anslutna till Märkesdemo skickas uppgifterna till den gemensamma hemsidan. En klient kan på några minuter göra en undersökning av samtliga delar med information och telefonnummer till säljaren. Men den ekonomiska fordonsägaren väljer att skruva ner reservdelarna personligen med oslagbart pris. Vid sådant tillfälle behövde bilägaren personligen forska efter en skrot som accepterar den strukturen av handel. Alla bilskrotar som skrota bilen i Göteborg bör man hitta på internet. Så med rätta sökord är de enkla att finna och besöka.

Hur letar man efter prisvärda gummilister till Lancia från Uddevalla till ett rimligt belopp?

Kringgå att skrota Lancia från Uddevalla till följd av ett högt pris på bildelar för gummilister. I synnerhet om reservdelen skall köpas från en bilverkstad som bara säljer original delar. Många fattar obefogade val, när kostnadsförslag lämnats av en verkstad. Men det är känt att priset hos ett dylikt företag är sky högt. Utredning över reservdelspriser från motortidningar visar, att svenska fordonsinnehavare hosta upp 50% mer, som bilkomponenten kostar exempelvis i Frankrike. Och Nyhetsbladet tillägger, att svenska bilverkstäder kan sannerligen konsten att få ut max ersättning. Ävenså hälften av kostnaden är ofta astronomiskt jämfört med det en bildemontering kan tillhandahålla. Den bilinnehavare som letar efter det billigaste valmöjligheten kan införskaffa bildelar hos en bildemontering med självplock av begagnade bildelar. Så det är tänkbart att finna en väl användbar reservdel hos bilskrot i Göteborg för mindre än en tiondel från den certifierade verkstaden. Och att inhandla en ny bilkomponent till en äldre personbil är lika med som att kasta en massa pengar i sjön. Den dagen fordonet skall köras till skrot har den funktionella reservdelen inget värde för bilinnehavaren. 

Relaterade inlägg